Veszélyes új körforgalom

Probléma kategória: Forgalmi tábla

Probléma helyszíne: Szabadság utca-Új gát utca

Bejelentő: Járókelő

Probléma leírása:
Az új, Maurer-féle lakópark sarkán, a Szabadság utca és a Maros-híd irányába tartó Új gát (Barajului) utca kereszteződésénél kialakított körforgalom óriási bonyodalmakat okoz. Körforgalom eddig is létezett, de mivel a I.H.Radulescu utca hónapokig le volt zárva az építkezés miatt, behajtani nem lehetett. A karantén-időszakban azonban megnyitották a Rădulescu utcát, így módosították a körforgalmat úgy, hogy a Rădulescu utcába is be lehessen hajtani. Csakhogy a létesítmény egyáltalán nem kör alakú, ráadásul a sportrepülőtér irányába majdnem hajtűkanyar van a körforgalmon belül!!! Mivel ezt lehetetlen szabályosan bevenni, ezért a körforgalom belső ívén gyakori az előzés, ami roppant balesetveszélyes. Alig néhány napja nőtt meg ismét a forgalom és a koccanások mindennaposak!

Megoldás
A körforgalmat kiegészítő felfestéseket terelő elemekkel egészítették ki, így már  nem lehet áthajtani a csíkozott zónán.

Az ügy állapota:

2020.05.22.
Bejelentés érkezett

2020.05.22.
A Figyelő nyilvántartásba vette az ügyet.

2020.06.01.
A Figyelő továbbította az ügyet az illetékesek felé.

Megoldódott

2020.06.15.
A körforgalmat kiegészítő felfestéseket terelő elemekkel egészítették ki, így már  nem lehet áthajtani a csíkozott zónán.